UNDER ANZUL SKY

  1. Home
  2. Divine Acoustics
  3. UNDER ANZUL SKY

DE KLEUREN VAN DE KUNSTWERKEN PASSEN PRACHTIG! 

Maarten woont in een prachtig penthouse in Den Haag. Hij kijkt over het befaamde Catshuis, het Gemeentemuseum, de ambassades en rondom naar de hele stad. Zelfs de haven van Rotterdam is in beeld.

Op een dag stuurt Maarten mij een mail. ‘Na wat zoekacties op internet kwam ik uw atelier tegen. Ik ben op zoek naar een wandkleed voor mijn appartement in Den Haag. Zowel het kleurrijke aspect als de akoestische eigenschappen van zo’n kleed spreken me aan. Graag kom ik in contact om een afspraak aan huis te maken.’

Vervolgens komt Maarten op atelierbezoek in Empel en maken we een afspraak voor een consult op locatie in Den Haag.

Ik kom binnen in een waanzinnig mooie plek. Het interieur is smaakvol ingericht met veel blauwtinten en wat gele accessoires.  Gedurende de hele dag valt het licht binnen om telkens weer andere details te benadrukken.

Samen bekijken we de ruimte en hebben we mooie gesprekken over reizen, over kleuren, over vogels, en vooral over Mexico.

 

 

weefkunst-denhaag
erg leuk om de tot stand koming te zien …

Na samen hebben gekeken en gemeten vat ik het idee op om een drieluik te maken boven het dressoir waar je op uit kijkt als je het appartement binnen stapt. Ook meten we formaten uit om een werk boven de bank te maken, wat de richting, de horizon, het uitzicht en een herinnering aan het gevoel van azul kleurige luchten weer zal geven.

Opdrachtgever Maarten:

‘De beide ontwerpen zijn prachtig geworden. Ik kijk er erg naar uit om de wandkleden hier aan de muur te zien hangen. Je werkwijze, en de tijd die je ervoor uittrekt om toelichting te geven en afstemming te bereiken, waardeer ik zeer.’

Vervolgens zijn Maarten en ik naar het Textiel Museum in Tilburg gegaan waar ik de werken heb geweven. Dit was een bijzondere dag. Het is altijd interessant om de totstandkoming samen met de opdrachtgever te bekijken.

Opdrachtgever Maarten:

‘Het werk ziet er prachtig uit! Ik verheug me er op om het resultaat in mijn interieur te zien.’

Een paar weken later hebben Maarten en ik samen de werken op locatie gemonteerd, onder het genot van fraaie muziek van zijn platenspeler. Toen we klaar waren glunderde Maarten van oor tot oor en straalde zijn interieur van raam tot raam.