TREE OF LIFE

  1. Home
  2. Tree of Life
  3. TREE OF LIFE

STEVIG GEANKERD & MET EEN MOOIE SYMBOLIEK

 Anne:

‘Steekje voor steekje, stukje bij beetje … Kleine details kunnen hele levens in elkaar zetten. Sommige mensen merken dat niet zo op, terwijl anderen er verward van geraken’

In 2019 werd ik gebeld door de interieurarchitecte van het Academisch Ziekenhuis in Sint Niklaas.
Ze waren verliefd geworden op mijn werk, hadden bouwplannen voor een nieuwe vleugel aan de afdeling kinderpsychiatrie en zouden willen kennismaken om te kijken of ik een kunstproject zou kunnen maken voor de relaxatie-ruimte.

Het was een fantastische opdracht waar ik met mijn team met liefde en plezier aan het gewerkt!

Ik maakte 2 bomen op deze locatie. Wilt u die ook zien …?

hoe dichterbij de boom je komt, hoe meer details er te ontdekken zijn. de kinderen vinden het magisch!

Formaat:

circa 2.90 h x 7.00 br

Materiaal & technieken:

Het gehele werk is handgemaakt in diverse soorten textieltechnieken; Van breiwerk tot vervilte wol tot jacquardweefsels; prachtige stoffen uit mijn jarenlange verzameling; breiwerken; borduurwerk; kruissteekjes; kralen; naaiwerk; haakwerk.

Ook hebben mijn moeder Anny en vrijwilligers Magda, Marlies en Marian mooie stukjes geborduurd. Zelfs heb ik haakwerkjes van mijn (overleden) oma verwerkt in de boom. En als klap op de vuurpijl heb ik er textiele kunstwerkjes en proef lapjes in toegevoegd die zijn gedoneerd door tal van textielkunstenaressen zoals Marijke van Welzen, Renee van Cruijsen, Jacqueline Severins, Coosje Kok, Bea Rijpers, Stineke Westendorp, Marleen Fischer, Ricky Sterks, Hanny Spiering, Trudy Wassink, Rianne Brugmans, Marjo Hoevenaars en … misschien nog mensen die ik per ongeluk vergeten ben.