faq Divine Acoustics

Bent u geïnteresseerd in werk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap een afspraak voor een consult te maken op uw locatie, zodat we (eventueel uw interieuradviseur) de ruimte bekijken.
We brainstormen over kleur, vorm, materiaal, structuur, formaat en het gewenste resultaat. Tijdens het consult worden formaten uitgezet op de wanden. Aan de hand van het formaat kan meteen het budget worden berekend.

Nu kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden. U kunt kiezen uit een Home-Made of Custom-Made ontwerp.

Er volgt, als u wenst, een ontwerptraject waarbij een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.

De tijd van ontwerp tot en met vervaardiging en oplevering zal in overleg met u worden afgesproken.
De planning is deels afhankelijk van de drukte in mijn werkplanning, de keuze voor eventuele garens die al dan niet voorradig zijn en de voortgang van het ontwerpproces. Ook uw persoonlijke planning speelt hierin ook een rol, met het oog op tussentijds overleg en het geven van uw akkoord.
Soms zit er een (lange) vakantie tussen van u of mij.
Veelal duurt het traject circa 6 tot 12 weken na opdrachtbevestiging.

Het kunstwerk wordt bij u op locatie gebracht en gemonteerd.
In de meeste gevallen kom ik zelf het werk brengen en help ik bij de montage. Ik boor echter zelf geen gaten in wanden, daarvoor is een handige klusjesman/vrouw de aangewezen persoon. Meestal wordt dat georganiseerd door de opdrachtgever zelf.

Mocht het werk verzonden worden naar een locatie ver over de landgrenzen heen, dan zal ik het bevestigingsmateriaal bijvoegen.

De manier van montage is in overleg met u, ik heb een voorkeur voor haken direct in de wand (of plafond) vanuit visueel oogpunt.
Mocht u een voorkeur hebben voor een kunst-ophangsysteem of andere passende manier van ophanging in het interieur is ook mogelijk in overleg.

Meestal span ik de Divine Acoustics kunstwerken op in mijn atelier. Soms span ik het werk pas op, op locatie, als een werk niet in zijn geheel door een lift of trappenhuis past.
Het opspannen van het werk doe ik op aluminium spieramen. Deze zijn sterk, licht, stabiel en gaan niet torderen.

Divine Acoustics kan nagenoeg in elke ruimte gemonteerd worden. Als er een wand is of een plafond of stellage … dan komt het goed.

En anders kan het altijd nog als een soort van kamerscherm of room divider worden geplaatst.

Bij mensen met een allergie voor wol besluiten we om zeker geen wollen draden te gebruiken, maar te kiezen uit het grote scala van andere prachtige garens.

Ik gebruik zowel plantaardige garens zoals biologisch katoen, linnen, raffia en papier, als ook dierlijke garens zoals (merino) wol, mohair, zijde en paardenhaar.
Ook gebruik ik halfsynthetische garens zoals viscose, en synthetische garens zoals polyester, acryl, lurex en nylon of minerale garens zoals metaalgarens.
Kortom … ik zoek de mooiste garens bij elkaar om elke keer weer een unieke passende garencombinatie te maken.

Ik maak dubbelweefsels, lagen en breisels die een complexe structuur vormen, die geluid absorbeert. de garens zijn volumineus.

Indien nodig wordt nog een extra geluiddempend materiaal toegevoegd, onzichtbaar aan de achterzijde. Prijzen hiervoor zijn vanaf 250,- ex 21% btw.

U kunt kiezen voor een home-made of een custom-made kunstwerk. De prijzen, en dus de offerte hangt daar van af.

Home-made zijn de ontwerpen uit de reeds bestaande collectie, waar al dan niet kleine aanpassingen aan kunnen worden gedaan.

Custom-made kunstwerken worden helemaal op maat gemaakt; van ontwerp, tot programmeren en realisatie.

De volgende onderdelen ziet u terug op uw offerte:
Een kleurraak consult op uw locatie
De kosten voor het ontwerp; home-made of custom-made
De kosten voor de uitvoering
Eventuele kosten voor montage op locatie
Eventuele kosten voor vervoer of verzenden
De planning
De betaaltermijnen

Jazeker. Ik toon in mijn home-gallery een steeds wisselende collectie Divine Acoustics kunstwerken die u kunt aankopen uit voorraad.
Ook tijdens exposities toon ik vaak Divine Acoustics kunstwerken, afhankelijk van de expositie kunt u ze direct aankopen, of bij mij reserveren.

In mijn online boutique kunt u (binnenkort) alle werken bekijken, aankopen of reserveren, die ik in voorraad heb.

Dat is mooi. We kunnen nu kiezen of u een consult op locatie wilt afspreken of u kunt bij mij een offerte aanvragen voor een dergelijk werk in een formaat wat bij u past.
Bel of mail me gerust. Samen zullen we afstemmen hoe we dit gaan realiseren.

Als u mij wilt uitnodigen voor een  consult op uw locatie dan worden daar kosten voor berekend à 125,- euro per uur ex btw. In de avonden en weekenden kost dat 150,- per uur ex btw.

Deze prijs is exclusief 9% btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer.

Voor opdrachten in het buitenland wordt een aparte afspraak gemaakt. Afhankelijk van de afstand kunnen we kiezen voor een consult op locatie of een consult op afstand.

Indien er een ontwerptraject volgt, hangen de kosten af van het formaat en de eventuele complexiteit van het te maken ontwerp.

Home-made kunstwerken zijn de ontwerpen uit de reeds bestaande collectie, waar al dan niet kleine aanpassingen aan kunnen worden gedaan.

Prijzen variëren, afhankelijk van het ontwerp, de techniek en de keuze van de garens tussen de 1.780,- euro en 1.980,- euro per vierkante meter.
Deze prijzen zijn vaste verkoopprijzen voor reeds bestaande ontwerpen uit de collectie, inclusief confectioneren of opspannen en excl. 9% BTW.

Deze prijzen zijn exclusief een eventuele aanpassing qua kleur en/of vorm in het ontwerptraject. Daar komt dan circa 300,- a 500,- euro ex btw bij voor de te maken kleuronderzoeken en/of ontwerpaanpassingen.

De kosten voor een ontwerptraject hangen af van het formaat en de eventuele complexiteit van de te maken aanpassingen op het reeds bestaande ontwerp, vanaf circa 550,- euro ex 21% btw.
Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk.

Bent u geïnteresseerd in werk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap een afspraak voor een consult te maken op uw locatie, zodat we (eventueel uw interieuradviseur) de ruimte bekijken. We brainstormen over kleur, vorm, materiaal, structuur, formaat en het gewenste resultaat. Tijdens het consult worden formaten uitgezet op de wanden. Aan de hand van het formaat kan meteen het budget worden berekend. Nu kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden.

Er volgt een ontwerptraject waarbij een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.

Na gemaakte afspraken tijdens het consult volgt het ontwerptraject.
Hierbij wordt een afbeelding van reeds bestaand werk wordt gemonteerd in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.
Mochten er nieuwe kleuren, aanpassingen of formaten worden afgestemd, dan neem ik u stap voor stap mee in het aanpassingsproces.

Nadat het ontwerp en de offerte door u is goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging.
Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage of verzending.

Desgewenst kunnen we een afspraak maken als u wilt komen kijken tijdens het unieke realisatieproces aan het weefgetouw in Het Nederlands Textiel Museum in Tilburg.

Bij een Custom-Made ontwerptraject wodt het gehele ontwerp, de weefbindingen voor uw Divine Acoustics kunstwerk(en) speciaal voor u op maat gemaakt.

De kosten voor een dergelijk ontwerptraject hangen af van het formaat en complexiteit van de te maken ontwerp. Een dergelijk traject start vanaf circa 3.500,- euro exclusief 21% btw.

Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk.
Hierna volgen nog de kosten voor het realiseren, weven en opspannen van het kunstwerk. Hierover kunt lezen bij ‘Wat zijn de kosten voor een Divine Acoustics kunstwerk?’

** NB! Dit soort ontwerptrajecten kunnen uiteraard ten alle tijden gekozen worden. Het is echter niet vaak nodig want in veel gevallen kunnen we met reeds bestaande ontwerpen van mijn hand, heel goed uit de voeten.

Mocht u toch een heel unieke nieuwe collectie door mij of kunstwerk willen laten maken voor uw kantoor, bedrijfspresentatie, hotelkamers of voor een bruiloft, relatiegeschenk, slaapkamer, appartementencomplex, of wat dan ook, schroom niet en bel of mail me gerust. Geen vraag is mij te raar.

Dit proces vraagt wat geduld.
Er volgt een ontwerptraject waarbij een nieuw voorstel voor een ontwerp wordt ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect.
Vervolgens worden de kleuren bepaald aan de hand van garens en stalen.
Stap voor stap werkt Anne van den Heuvel aan het ontwerp, in samenspraak met u.

Nadat het ontwerp en de offerte door u zijn goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage of verzending.

Het ontwerp wordt nu omgezet naar een weefprogramma, een breiprogramma, een patroon of andere werkwijze; kleur voor kleur, draad voor draad, binding voor binding en laag voor laag. Deze fase in het ontwerpproces vraagt focus en tijd.

Vervolgens volgt de realisatie van het kunstwerk. Mocht het kunstwerk worden geweven in het Nederlands Textiel Museum in Tilburg, kunt u op afspraak, komen kijken. Dit geeft uw proces een extra dimensie.

Soms volgt er nog een nabewerking zoals machinaal borduren of met de hand borduren. En zodra het kunstwerk helemaal klaar is, span ik het op een frame, of zal ik het (laten) confectioneren.

Vervolgens volgt het moment van montage op locatie of verzending. U wordt in alle stappen meegenomen.

Bij een Custom-Made ontwerptraject wodt het gehele ontwerp, de weefbindingen voor uw Divine Acoustics kunstwerk(en) speciaal voor u op maat gemaakt.

De kosten voor een dergelijk ontwerptraject hangen af van het formaat en complexiteit van de te maken ontwerp. Een dergelijk traject start vanaf circa 3.500,- euro exclusief 21% btw.

Dit zijn de ontwerpkosten voor het te realiseren kunstwerk.
Hierna volgen nog de kosten voor het realiseren, weven en opspannen van het kunstwerk. Hierover kunt lezen bij ‘Wat zijn de kosten voor een Divine Acoustics kunstwerk?’

** NB! Dit soort ontwerptrajecten kunnen uiteraard ten alle tijden gekozen worden. Het is echter niet vaak nodig want in veel gevallen kunnen we met reeds bestaande ontwerpen van mijn hand, heel goed uit de voeten.

Mocht u toch een heel unieke nieuwe collectie door mij of kunstwerk willen laten maken voor uw kantoor, bedrijfspresentatie, hotelkamers of voor een bruiloft, relatiegeschenk, slaapkamer, appartementencomplex, of wat dan ook, schroom niet en bel of mail me gerust. Geen vraag is mij te raar.

Heeft u een jubileum, een opening of een bruiloft en wilt u een persoonlijk geschenk geven?
Het samen maken van een Custom-made Divine Acoustics kunstwerk is mogelijk voor zowel particuliere als zakelijke events.

Voor een gift aan een bruidspaar, een vrijgezellenfeestje, een jubileum van een werknemer, een teambuildingsessie, een schoolproject of (kinder)kunstatelier, kunnen we onder mijn begeleiding, samen met de deelnemers een project ontwerpen.

Alle deelnemers vormen een tijdelijk ontwerpteam dat gegarandeerd succesvol zal zijn. Het team gaat aan de slag in een ‘pop-up atelier’ op locatie of in mijn atelier.

Ik draag vervolgens zorg voor de perfecte uitwerking en uitvoering op niveau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, de workshop wordt in overleg met u samengesteld en u kunt alles vragen. Zo geeft u persoonlijk een wending aan zowel het event als aan het proces van het maken.