faq Acoustic Felt Couture

Bent u geïnteresseerd in werk dat voor uw ruimte op maat gemaakt wordt? Dan is de eerste stap een afspraak voor een consult op uw locatie te maken, om samen met u (en eventueel uw interieuradviseur) de ruimte te kunnen bekijken. We brainstormen over kleur, vorm, materiaal, formaat en het gewenste resultaat. Tijdens het consult worden formaten uitgezet op de wanden. Aan de hand van het formaat kan meteen het budget worden berekend. Nu kan er een kleurraak ontwerp gemaakt worden.

Er volgt een ontwerptraject waarbij een aantal ontwerpen worden ingetekend in een foto van uw interieur of in tekeningen van de architect. Een ontwerp is óf meteen raak, óf het wordt aangepast totdat u er volmondig ‘ja’ op zegt. Stap voor stap werkt Anne van den Heuvel aan het ontwerp, in samenspraak met u.
Nadat het ontwerp en de offerte door u is goedgekeurd, ontvangt u een opdrachtbevestiging. Zodra u daarmee akkoord bent en u een aanbetaling van 50% heeft gedaan, wordt er een planning gemaakt voor realisatie en montage.

Als u Anne van den Heuvel wilt uitnodigen voor een kleurraak consult op uw locatie dan worden daar kosten voor berekend à 125,- euro per uur. In avonden en weekend à 150,- euro per uur. Deze prijs is exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer.

Deze kosten worden verrekend bij opdrachtverstrekking, echter bij opdrachten tot 2.500,- euro blijven de kosten voor het consult voor rekening van de opdrachtgever. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Voor opdrachten in het buitenland wordt een aparte afspraak gemaakt.

Indien er een ontwerptraject volgt, hangen de kosten af van het formaat en de eventuele complexiteit van het te maken ontwerp, vanaf circa 550,- euro.

Deze kosten worden verrekend bij opdrachtverstrekking.

Echter bij opdrachten tot 2.500,- euro blijven de kosten voor het consult voor rekening van de opdrachtgever. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

We werken met vaste m2 prijzen als volgt:
Tot 5 m2 1.880,- euro per m2 | Tot 10 m2 1.820,- euro per m2 | Boven 10m2 1.780,- euro per m2

Deze prijzen zijn vaste verkoopprijzen exclusief 9% btw.

Acoustic Felt Couture wordt gemaakt op maat en op kleur passend in ieder interieur, en kan gemaakt worden in iedere kleurvariant. Van een kleurenregen tot geheel in zwart-wit-grijstinten, ‘ton-sur-ton’ of met een stevig contrast … en alles daartussenin.

Het kunstwerk wordt op panelen gemaakt in het atelier. Deze panelen worden bij u op locatie gemonteerd.

Dat gaat met schroeven in boorgaatjes in de wand, die door u en/of uw klusbedrijf ter plekke worden geboord. Mocht u een houten wand hebben dan wordt het werk direct in de wand geschroefd. In zeer zeldzame gevallen wordt het werk met klittenband aan de wand gemonteerd.

De buitenrand van het werk en eventuele losse elementen worden direct bij u op de wand aangebracht door Anne van den Heuvel met een zeer sterke dubbelzijdige lijmfolie.

Acoustic Felt Couture kan op nagenoeg elke wand gemonteerd worden. Als er sprake is van een wandafwerking met veel structuur (zoals grof stucwerk) dan kan het advies zijn om geen/niet zo veel losse elementen aan te brengen.

Wolvilt is zo stevig geperst dat er nagenoeg geen haartjes/stofdeeltjes af komen. De meeste mensen met een wol-allergie hebben hier geen last van. Meerdere keren is Acoustic Felt Couture geplaatst bij mensen met wol-allergie. Voor de zekerheid kunt u tijdelijk een paneeltje Acoustic Felt Couture bij neerzetten, om te ervaren of het werkelijk geen last oplevert.

Wol stoot van nature vuil af. Op de reliëfs gaat op den duur wel wat stof liggen. Dit kunt u verwijderen door voorzichtig met de stofzuiger het werk af te nemen.
Mocht het kunstwerk op een voor u te hoge wand hangen, dan kunnen we u een onderhouds-contractje aanbieden. Op aanvraag wordt het kunstwerk door ons schoongemaakt, waarbij wij ervan uitgaan dat u zelf een steiger plaatst. Voor dergelijke afspraken worden kosten berekend à 100,- euro per uur. Deze kosten zijn exclusief de kosten van de steiger, exclusief btw en exclusief reiskosten à 0,38 euro per gemaakte kilometer.